Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šef za komunikacije Bijele kuće podnio ostavku


Ilustracija

Direktor Bijele kuće za komunikacije Mike Dubke napušta administraciju, saopštio je on utorak, nakon brojnih spekulacija o mogućem potresu u personalu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

On je za CNN izjavio u utorak da je ostavku podnio 18. maja ali da je ponudio da ostane na toj funkciji dok se predsjednik Trump ne vrati sa svoje prve inostrane turneje.

"Bila je privilegija biti u službi ovog predsjednika" rekao je Dubke u telefonskom razgovoru.

Odlazeći direktor Bijele kuće za komunikacije je rekao da je "imao dobar razgovor sa predsjednikom" nakon što je podnio ostavku.

Dubke je odbio da komentariše burna dešavanja unutar Zapadnog krila Bijele kuće, dodajući samo da podnosi ostavku "zbog više razloga -ličnih razloga".

Dukbke koji je utemeljivač Crossroads Media, firme za politički marketing iz Aleksandrije u Virdžiniji, Trumpovoj administraciji se pridružio u februaru i doveo ga je portparol Bijele kuće, Sean Spicer.

On se administraciji prodružio u posljednjem trenutku nakon što je ostavku podnio Jason Miller koji je bio aktivan u Trumpovoj kampanji.

Jedan republikanski strateg je Dubkeov posao u Bijeloj kući opisao kao "nemoguć" dodajući "Mike je dobar momak".

Budući se već dugo govori o mogućnosti zamjene portparola Seana Spicera, zvaničnik Bijele kuće je CNN-u rekao, da je osoblju rečeno "da on ne ide nigdje".

XS
SM
MD
LG