Dostupni linkovi

Ambasadorka Srbije bila na razgovoru u MSP Makedonije


Pristalice VMRO DPMNE upale su 27. aprila u Sobranje, nezadovoljne time što je parlmentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsednika parlamenta

Ambasadorka Srbije u Skoplju Dušanka Divjak-Tomić bila je danas na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije gde je pozvana da objasni prisustvo savetnika u ambasadi Srbije i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u makedonskom Sobranju tokom upada demonstranata, prenosi Beta.

Posle razgovora koji je trajao nešto više od jednog sata, ambasadorka Srbije nije davala izjave novinarima, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije najavilo da će objaviti saopštenje.

Iz Ambasade Srbije novinare upućuju na srpsko Ministarstvo spoljnih poslova i izjavu ministra Ivice Dačića koji je sinoć rekao da pripadnik BIA Goran Živaljević ulaskom u Sobranje u noći kada su u to zdanje upali demonstrani nije prekršio diplomatske protokole i da je samo obavljao svoj posao.

"Nije učestvovao u krivičnom delu, samo je izveštavao o situaciji u Makedoniji, jer Srbija mora da zna kako se ta situacija može odraziti na nacionalne i državne interese", rekao je sinoć Dačić novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Živaljević nije uradio ništa da naruši Bečku konvenciju i diplomatske protokole i njegov je posao da informiše šta se dešava u Makedoniji i da li u tim dešavanjima učestvuju i građani Srbije.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, bio je 27. aprila u Sobranju kada su u zgradu upale pristalice VMRO DPMNE nezadovoljne time što je parlmentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsednika parlamenta.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je Živaljević tamo bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

XS
SM
MD
LG