Dostupni linkovi

CG: Lider opozicione SNP Srđan Milić podnio ostavku


Predsjednik SNP Srđana Milić koji je u četvrtak podnio ostavku
Predsjednik SNP Srđana Milić koji je u četvrtak podnio ostavku

Lider crnogorske opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić podnio je ostavku na mjesto predsjednika stranke. On je to potvrdio u saopštenju dostavljenom medijima u kojem se navodi da će ostavka biti konstatovana na sljedećoj sjednici Glavnog odbora.

“Obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Socijalističke narodne partije. U najskorije vrijeme, zakazalna je nova 25. sjednica Glavnog odbora u vezi sa konstatacijom ostavke i donošenjem odluka koje će definisati unutarpartijske postupke oko VIII Kongresa SNP-a”, saopštio je Milić.

On se zahvalio članovima i simpatizerima SNP-a na “privilegiji i časti da ih predstavlja u proteklih skoro 11 godina”.

“Svim građanima Crne Gore želim da ih sreća i zdravlje prate u narednim godinama”, saopštio je Milić.

Prethodno je visoki funkcioner SNP Aleksandar Damjanović, 1. marta podnio ostavku na funkciju u Glavnom odboru, a Glavni odbor SNP-a na elektronskoj sjednici razriješio je svih funkcija Damjanovića zbog, kako su naveli, kršenja statuta partije.

Nezadovoljni odlukom GO, članovi beranskog, ulcinjskog i bjelopoljskog SNP-a zatražili su nedavno Milićevu ostavku, dok su o zahtjevu za njegovom smjenom podijeljeni u plavskom i kolašinskom odboru.

Od kad je Milić na čelu SNP stranka se tri puta pocijepala. Prvi je bio kada je dio funkcinonera predvođenih Predragom Bulatovićem i Milanom Kneževićem, napustio stranku. Oni su formirali Demokratsku narodnu partiju koja je postala konstutent Demokratskog fronta.

Drugi veliki raskol desio se kad su Aleksa Bečić, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović sa valikim brojem funkcionera, uglavnom iz podgoričkog odbora, napustili stranku i osnovali Demokratsku Crnu Goru.

Nakon posljednjeg cijepanja partije i odlaska istaknutog funkcionera Aleksadra Damjanovića, i negodovanja većine opštinskih odbora, usljedila je današnja Milićeva odluka o ostavci.

XS
SM
MD
LG