Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Još dve osobe uhapšene u vezi s napadom u Mančesteru


U Velikoj Britaniji danas će biti održan minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Mančesteru

Britanska policija uhapsila je rano jutros još dve osobe zbog moguće povezanosti sa napadom u Mančester areni koji se dogodio 22. maja, objavljeno je na Twitteru mančesterske policije, prenosi Rojters.

Time je broj privedenih u ovom slučaju porastao na osam.

Jedan muškarac uhapšen je nakon racije u oblasti Vitington, a drugi na području Mančestera. Žena koja je uhapšena u sredu u Blekleju oslobođena je bez podizanja optužnice.

Bombaš samoubica ubio je u ponedeljak najmanje 22 ljudi u prepunoj koncertnoj dvorani u Mančesteru. Odgovornost za ovaj napad preuzela je takozvana “Islamska država”.

U Velikoj Britaniji danas će biti održan minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Mančesteru, a zastave na zgradama britanske vlade biće spuštene na pola koplja do četvrtka uveče.

Britanske političke partije saopštile su da planiraju da u petak nastave kampanju za parlamentarne izbore koji će biti održani 8. juna, nakon što su stranačke aktivnosti obustavljene zbog solidarnosti prema stradalima u napadu.

Među uhapšenima zbog sumnje da su povezni sa napadom su i otac i dva brata osumnjičenog bombaša samoubice Salmana Abedija. Abedi, Britanac libijskog porekla, razneo se u ponedeljak na koncertu pevačice Arijane Grande u Mančesteru, pri čemu su poginule 22 osobe, a povređeno više od 60 ljudi.

XS
SM
MD
LG