Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mogerini se sastaje sa premijerima Zapadnog Balkana


Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se "razmotrila situacija u svetlu najnovijih zbivanja"

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastaće se danas u Briselu sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana, da bi ocenili situaciju u regionu, prenosi Beta.

Šefica diplomatije EU pozvala je premijere Zapadnog Balkana kako bi se "razmotrila situacija u svetlu najnovijih zbivanja" u regionu i da bi se "zajednički sagledalo kako dalje ići napred", rekla je ranije njena predstavnica za štampu Maja Kocijančič.

Na nezvaničnoj radnoj večeri biće premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Albanije Edi Rama, Kosova Isa Mustafa i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, dok će iz Makedonije biti mandatar za sastav vlade i lider SDSM Zoran Zaev.

Zaev je za taj sastanak dobio poziv umesto privremenog (tehničkog) premiijera Emila Dimitrieva, saopšteno je iz Skoplja.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će učestvovati na skupu, prenela je Radio-televizija Srbije.

Sastanak će početi serijom bilateralnih susreta premijera Zapadnog Balkana s visokom predstavnicom Mogerini. Zajednička radna večera trebalo bi da počne oko 20 časova.

XS
SM
MD
LG