Dostupni linkovi

Ulični protest na godišnjicu smena u Radio-televiziji Vojvodine


Pokret Podrži RTV organizovaće danas popodne ulični protest "Istinom protiv otmičara!", povodom, kako su naveli, godišnjice politički motivisanih smena na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) i osnivanja tog pokreta, nastalog kao reakcija na te smene.

Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja, naveo je Pokret Podrži RTV u saopštenju.

"Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku. Uvedena je cenzura a problemi gradjana, koji su osnovali, koji finansiraju i kontrolišu ovu kuću, u programu RTV-a više ne postoje. Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost", piše u saopštenju.

Navodi se da će protest početi u vreme kada RTV emituje Dnevnik.

"Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema koja zaslužuje da udje u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas", piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG