Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Lončar: Rad klinike 'Dragiša Mišović' nije ugrožen


Ilustrativna fotografija

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da KBC "Dragiša Mišović" radi normalno, da gradjani nemaju razloga za zabrinutost, ali je dodao da će nadležni poštovati sudske odluke.

Današnji protest zaposlenih u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" zbog dolaska izvršitelja, otkazan je jer je odložen popis imovine te ustanove, prenosi Beta.

Posle kraćeg boravka u Upravnoj zgradi KBC "Dragiša Mišović" pošto je otkazan prethodno najavljeni dolazak izvršitelja po privatnoj tužbi za plenidbu imovine, Lončar je novinarima rekao da rad te bolnice nije ugrožen.

Ispred Upravne zgrade okupilo se nekoliko desetina predstavnika organizacije "7 zahteva" koji su Lončarevo obraćanje prekidali skandiranjem "Lopovi, lopovi" i "Kasno ste se setili".

Lončar je rekao da se resorno ministarstvo ne meša u rad sudstva niti vrše pritiske i da će prvo sačekati rezultat žalbe koju je ta bolnica uputila Višem sudu.

Dug KBC "Dragiša Mišović" je nastao zbog nacionalizovana parcele od 12 ari za koju su advokati vlasnice dobili rešenje o povraćaju.

Po tom osnovu, ova bolnica Simonidi Tanasijević treba da isplati 116 miliona dinara za plac od 12 ari koji odavno nije u vlasništvu bolnice.

XS
SM
MD
LG