Dostupni linkovi

KFOR: Redovna primopredaja dužnosti, a ne dodatni vojnici


Sve odluke vezane za buduću strukturu i stanje KFOR-a biće donete od strane Severno-atlantskog saveza, navodi se u saopštenju

Portparol KFOR-a izdao je saopštenje povodom izveštavanja srpskih i albanskih medija na Kosovu od 15. i 16. maja da Sjedinjene Države šalju dodatnih 130 vojnika u misiju KFOR-a kao podršku naporima NATO-a u izgradnji mira i stabilnosti.

Predstojeće angažovanje vojnika SAD-a je redovna primopredaja dužnosti između dva kontigenta iz Sjedinjenih Država, koji se zamenjuju, a ne dodatni doprinos od strane Sjedinjenih Država, navodi se u saopštenju u kome se dodaje i da će "KFOR nastaviti sa izvođenjem aktivnosti u cilju održavanja sigurnog i mirnog okruženja i garantovaće slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, u skladu sa mandatom koji proističe iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija".

Sve odluke vezane za buduću strukturu i stanje KFOR-a biće donete od strane Severno-atlantskog saveza, na osnovu stanja bezbednosti na terenu, stoji u saopštenju portparola KFOR-a.

XS
SM
MD
LG