Dostupni linkovi

Vanredna vijest

McMaster: Trump nije ugrozio nacionalnu bezbednost


Predsednik ni na koji način nije rekao nešto što bi za posledicu imalo bilo kakvu opasnost za nacionalnu bezbednost, istakao McMaster

Savetnik za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Herbert McMaster izjavio je u utorak kako američki predsednik Donald Tramp nije imao neprimeren razgovor ili komunikaciju koja je ugrozila nacionalnu bezbednost, kada se prošle nedelje sastao sa visokim ruskim zvaničnicima u Beloj kući, prenosi Rojters.

"Stojim iza izjave koju sam dao juče", izjavio je McMaster tokom brifinga u Beloj kući. "Ono što govorim zapravo jeste da je pretpostavka tog članka (objavljenog u Vašington Postu) lažna. Predsednik ni na koji način nije rekao nešto neprimereno, što bi za posledicu imalo bilo kakvu opasnost za nacionalnu bezbednost".

Američki mediji izvestili su prethodno da je predsjednik Donald Trump otkrio vrlo poverljivu informaciju ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, tokom sastanka prošle nedelje i time potencijalno ugrozio izvor obaveštajnih podataka o ekstremističkoj Islamskoj državi Iraka i Levanta (IDIL). Bela kuća odbacila je optužbe koje su objavili Vašington Post, Rojters i ostali mediji u ponedeljak kasno uveče.

XS
SM
MD
LG