Dostupni linkovi

Advokat porodica poginulih gardista tvrdi da ih je ubila treća osoba


Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru
Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru

Predrag Savić, advokat porodica stradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, dostavio je Komisiji za ispitivanje slučaja Topčider u Beogradu i višem tužiocu nalaze dopune forenzičke 3D rekonstrukcije pogibije gardista koji pokazuju da je vojnike ubila treća osoba, prenosi Beta.

"I ovi dokazi nepobitno matematički, naučno, stručno i pravno pokazuju da je vojnike ubila treća osoba. Nalaz smo dostavili stručnim službama čiji predstavnici sačinjavaju Komisiju za ispitivanje slučaja Topčider i višem tužiocu", naveo je Savić.

Dopunsku analizu radio je Centar za forenzička istraživana iz Novog Sada. Taj centar radio je i 3D forenzičku analiza događaja, prema kojoj su gardisti ubijeni i koja je javnosti predstavljena decembra prošle godine.

Vlada Srbije u decembru prošle godine formirala je komisiju za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.

Komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Đurić, Aleksandar Đorđević i Olgica Batić.

U decembru je potom predstavljena i 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je tzv. nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

XS
SM
MD
LG