Dostupni linkovi

DPK još bez odluke o izglasavanju nepoverenja Vladi Kosova


Vlada Kosova
Vlada Kosova

Šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK) Zanun Pajaziti izjavio je danas da ta stranka još uvek nije odlučila da li će podržati zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova.

Pajaziti je za portal gazetaexpress.com kazao da je koordinacija unutar vladajuće koalicije "prioritet" DPK. ; "Ostajemo spremni i nadamo se će svi procesi i sve odgovornosti koje imamo biti koordinisani", kazao je Pajazit.

Šefica poslaničke grupe Inicijative za Kosovo Valjdete Bajrami, čija je stranka inicirala podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi, veruje da će tu inicijativu podržati i neki od poslanika DPK-a i Demokratskog saveza Kosova.

"Snažno verujemo da ćemo srušiti vladu ako koalicioni partneri ne budu prethodno doneli neku odluku", kazala je Bajrami.

Ona je potvrdila da opozicija ima samo 30 glasova dok je za izglasavanje nepoverenja potreban 61 glas. "Mi smo pozvali sve poslanike da glasaju za naš predlog.

U kontaktu smo sa svima koji su se izjasnili da se ne slažu sa Vladom Ise Mustafe i očekujemo da će glasati za rušenje vlade", kazala je Bajrami.

XS
SM
MD
LG