Dostupni linkovi

Brkić: Pupovac i manjine neće određivati sastav Vlade


Milijan Brkić
Milijan Brkić

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić poručio je u ponedjeljak da potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade Republike Hrvatske.

"Koliko ja znam, Milorad Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire Vladu. Gospodin Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav vlade.

Ovo je hrvatska država i uz nacionalne manjine koji imaju ustavom zajamčena prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja.

Zamislite kako bi to bilo kad bih ja govorio o tome kako će premijer Aleksandar Vučić u Srbiji rekonstruirati vladu", kazao je Brkić na konferenciji za novinare uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a u stranačkoj središnjici.

Komentar je to na Pupovčevu izjavu za Radio-televiziju Srbije da će, ako bude potrebno rekonstrukcija Vlade, biti opsežnija od minimalnoga nužnog broja, navodi Hina.

Upitan ima li HDZ većinu, rekao je da će svi biti svjedoci hoće li HDZ imati većinu u Saboru kad premijer na prvoj sljedećoj sjednici Sabora predloži nove ministre u Vladi.

XS
SM
MD
LG