Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić odgovorio Haradinaju: Nisam se igrao sa Albancima


Ramuš Haradinaj lider Alijanse za budućnost Kosova

Brine me ćutanje Evrope na ono što u posljednje vrijeme poručuju Albanci, rekao je premijer Srbije komentarišući poruku koju mu je uputio Ramuš Haradinaj "da se ne igra sa Albancima".

Vučić je istakao da je Albancima pružao ruku, ali da "neće to da čini i sa zločincima i silovateljima".

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ga ne brinu "opasni ljudi", poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumeti nego kao pretnje "cepanjem" granica i rušenjem na Balkanu.

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se "ne igra sa Albancima", prenosi kosovski list "Gazeta ekspres".

Haradinaj, koji je sada lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), rekao je u televizijskoj emisiji Komiteti, u produkciji prištinskog Ekspresa, da "Vučić Albance vidi kao meke neprijatelje i da je napravio loš izbor kada je odlučio da se uhvati ukoštac sa njim".

Podsetio je da od početka vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, ali i poštovanja građana Srbije.

"Nisam se igrao sa Albancima, naprotiv, pružao sam im ruku, ali nikad neću zločincima i silovateljima i onima koji misle da će njihovi zločini ostati sakriveni", poručio je Vučić.

On je istakao da ga ne brinu evidentno opasni ljudi, među njima i Haradinaj, već to što svi u Evropi ćute na ono što takvi govore i rade, kao što su danas, "lagali u Briselu o nekakvoj vojnoj bazi u Nišu".

XS
SM
MD
LG