Dostupni linkovi

Mostar: Izgorio veliki tržni centar


Veliki Tržni centar Bingo, u naselju Sutina, na sjevernom ulazu u Mostar, potpuno je izgorio u požaru koji je izbio u subotu uveče.

Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, sa sjedištem u Mostaru, saopćio je u nedjelju ujutro da su mostarski vatrogasci dojavu o požaru u Bingu dobili oko 20 sati i 10 minuta.

"Požar (je) lokaliziran oko 23:20 sati velikom zaslugom pripadnika PVJ (Profesionalne vatrogasne jedinice) Mostar, koji su na požarište izašli sa svim raspoloživim sredstvima – osam vozila i 19 vatrogasaca. Tržni centar (je) izgorio do temelja. Nema povrijeđenih", saopćio je Operativni centar Civilne zaštite HNK-a.

Mjesto događaja jutros je osiguravala policija, a bile su prisutne i dežurne vatrogasne ekipe. Očekivalo se da počne uviđaj.

Uzrok požara još nije poznat, a sinoć su se pojavile informacije da je požar izbio u skladištu namještaja. Svi zaposleni i posjetioci Tržnog centra evakuirani su. Prema izvještajima lokalnih medija, Hitna služba je pružila pomoć jednoj osobi.

XS
SM
MD
LG