Dostupni linkovi

Dodik: Dan Vojske RS obilježit će se mimo Oružanih snaga BiH


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će se Dan Vojske Republike Srpske ove godine obilježiti mimo kasarne i Oružanih snaga BiH.

On je Oružane snage BiH nazavo "vještačkom kategorijom i oružanim snagama NATO, kojima upravljaju neki drugi faktori, a ne oni iz BiH", dodavši da će se 12. maja obilježiti Dan Vojske RS bez obzira na primjedbe određenih struktura s nivoa BiH.

''Očigledno je da Oružane snage BiH nisu oružane snage svih u BiH... Od početka je bila greška da se dozvolilo da neko zavisi od nečije volje ili da pokušava da zavisi od nekoga. Kada su u pitanju druge dvije komponente u Oružanim snagama BiH ne postavljaju se primjedbe'', rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, a prenosi TVN1.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić jučer je saopštio da je u Predsjedništvo BiH stigao dopis iz Ministarstva odbrane BiH u kojem se traži stav kolektivnog Predsjedništva u vezi sa proslavom Dana Vojske RS i Trećeg pješadijskog puka OS BiH (srpska komponenta u OS BiH) i obraćanjem predsjednika RS Milorada Dodika na toj svečanosti.

Ministarstvo odbrane BiH danas je saopštilo da je odobren prijedlog programa obilježavanja Dana Vojske RS i Trećeg pješadijskog (RS) puka OS BiH.

XS
SM
MD
LG