Dostupni linkovi

Uhapšeno nekoliko lica zbog napada u Sankt Petersburgu


Akbarzhon Jalilov, osumnjičeni za napad u Sankt Petersburgu
Akbarzhon Jalilov, osumnjičeni za napad u Sankt Petersburgu

Ruska policija je uhapsila nekoliko lica u Sankt Petersburgu nakon što je pronašla eksplozivnu napravu u jednom stambenoj zgradi koja je deaktivirana, prenosi Rojters.

Prema navodu zvaničnika, stanari u apartmanu u kojem je pronađena eksplozivna naprava nisu vlasnici stana, a u toku je istraga na koji način su je otkrili.

Istražitelji su identifikovali osobe koje su bile u kontaktu sa bombašem samoubicom koji je izveo nedavni napad, rekla je danas portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

"U okviru istrage terorističkog napada u Sankt Peterburgu, Istražni komitet, je u saradnji s Federalnom bezbednosnom službom (FSB) i Ministarstvom unutrašnjih poslova, radio na kontaktima i krugu poznanika Akbaržon Džalilova koji je 3. aprila aktivirao eksplozivni uređaj u metrou. Istražitelji su utvrdili identitet nekoliko državljana centralnoazijskih zemalja koji su bili u kontaktu sa Džalilovim", rekla je Svetlana Petrenko.

U toku pretresa njihovih domova "istražitelji su našli predmete značajne za istragu" koji su zaplenjeni, dodala je portparolka Istražnog komiteta.

U Sankt Peterburgu je u ponedeljak izveden napad na metro stanicu, u kojem je ubijeno 14 ljudi.

Bombaš samoubica koji je izvršio napad u metrou identifikovan je kao 23-ogodišnji Akbaržon Džalilov, rođen u Kirgistanu.

XS
SM
MD
LG