Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U zgradi u Sankt Peterburgu pronađena eksplozivna naprava


Policija, Rusija

U stambenoj zgradi u Sankt Peterburgu danas je pronađena i deaktivirana eksplozivna naprava, saopštile su gradske vlasti.

Kako je navedeno, evakuisani stanari se vraćaju u domove i "sve je bezbedno do sedmog sprata", a istražitelji i dalje rade na osmom i devetom spratu.

Prema navodu zvaničnika, stanari u apartmanu u kojem je pronađena eksplozivna naprava nisu vlasnici stana, a u toku je istraga na koji način su je otkrili.

U Sankt Peterburgu je u ponedeljak izveden napad na metro stanicu, u kojem je ubijeno 14 ljudi.

Bombaš samoubica koji je izvršio napad u metrou identifikovan je kao 23-ogodišnji Akbaržon Džalilov, rođen u Kirgistanu.

Istražitelji su identifikovali osobe koje su bile u kontaktu sa bombašem samoubicom koji je izveo nedavni napad, rekla je danas portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

"U okviru istrage terorističkog napada u Sankt Peterburgu, Istražni komitet, je u saradnji s Federalnom bezbednosnom službom (FSB) i Ministarstvom unutrašnjih poslova, radio na kontaktima i krugu poznanika Akbaržon Džalilova koji je 3. aprila aktivirao eksplozivni uređaj u metrou. Istražitelji su utvrdili identitet nekoliko državljana centralnoazijskih zemalja koji su bili u kontaktu sa Džalilovim", rekla je Svetlana Petrenko.

U toku pretresa njihovih domova "istražitelji su našli predmete značajne za istragu" koji su zaplenjeni, dodala je portparolka Istražnog komiteta.

Izvor: Beta, TASS
XS
SM
MD
LG