Dostupni linkovi

Savjet bezbjednosti osudio napad u Londonu


Savjet bezbjednosti UN
Savjet bezbjednosti UN

Savjet bezbednosti UN osudio je u četvrtak "kukavički teroristički napad" u Londonu u kojem su u srijedu ubijeni i povrijeđeni mnogi nevini ljudi, izjavio je šef britanske diplomatije Boris Johnson, čija zemlja predsjedava Savjetom bezbjednosti.

Sjednica SB UN o stanju u Somaliji i Južnom Sudanu, počela je minutom ćutanja za žrtve napada u Londonu i "sve žrtve terorizma u svijetu".

Johnson je bio u Njujorku u vrijeme napada, a odlučio je da ostane kako bi predsjedavao sjednicama.

Militanati "Islamske države" preuzeli su danas odgovornost za napad u blizini Parlamenta Velike Britanije porukom da je napadač bio "njihov vojnik".

U napadu vozilom na pješake, a zatim nožem na policajce, poginule su četiri osobe, među kojima i napadač, identifikovan kao britanski državljanin Khalid Masood, poznat policiji ali ne pod nadzorom obavještajnih službi.

Policija je večeras saopštila da je osam osoba uhapeno pod sumnjom za pripremanje terorističkih akata u vezi sa napadom na Vestminster.

Izvještaj o hapšenju je objavljen ranije ali policija nije navela zašto ih terete to večeras.

Sedam osoba je uhapšeno tokom noći. Policija je navela da hapšenja uključuju i jednu ženu u istočnom Londonu.Žena i muškarac su uhapšeni u Birmingemu i žena i tri muškarca su uhapšeni na drugoj lokaciji u Birmingemu.

Dodatno je jedan mušakarc uhapšen justros na trećoj adresi u Birmingemu.

XS
SM
MD
LG