Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sberbank ne razmatra zatvaranje kreditnih linija Agrokoru


Država, kako je rečeno, neće posegnuti za novcem poreznih obveznika kako bi izvukla iz nevolje Agrokor, na fotografiji: supermarket Konzuma koji je dio Agrokor grupe

Sberbank ne razmatra zatvaranje trenutnih kreditnih linija kompanijama u sastavu hrvatske tvrtke Agrokor, prenosi Hina navode iz ove ruske banke.

Kako se navodi, u odgovoru na pitanje agencije Hina, iz Sberbanka je rečeno da ova banka nastavlja pružati financijsku potporu usmjerenu stabilizaciji tekućeg poslovanja koncerna Agrokor.

Iza zatvorenih vrata posljednjih dana, kako je je javio novinar RSE iz Zagreba, održavaju se razgovori aktualnog vlasnika Ivice Todorića i njegovih ljudi sa Sberbankom koja drži preko polovice „Agrokorovih“ kredita.

Raspravlja se o pravcu restrukturiranja koncerna Agrokor koji zapošljava gotovo 56.000 ljudi, od toga u Hrvatskoj 27.400, u Srbiji 10.600, u Sloveniji 11.200, a u BiH 5.000 ljudi.

Sudbinu Agrokora odrediti će dogovor Ivice Todorića, bankara koji su kreditirali Agrokor, a gdje preko pola kredita drže Rusi, te hrvatske prehrambene industrije i hrvatske Vlade.

Država, kako je rečeno, neće posegnuti za novcem poreznih obveznika kako bi izvukla iz nevolje privatnu kompaniju. ​

XS
SM
MD
LG