Dostupni linkovi

U Beogradu ranjen Predrag Ranković Peconi


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U pucnjavi u beogradskom hotelu Prag ranjena je jedna osoba sa inicijalima P.R. rođena 1962. godine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju se dodaje da je uviđaj u toku i da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Beogradski mediji prenose da se radi o Predragu Rankoviću Peconiju, što za Radio Slobodna Evropa niko zvanično nije potvrdio. On je, navodno, zadobio prostrelnu ranu na nozi, i kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Za njega se u "Beloj knjizi" o organizovanom kriminalu MUP-a Srbije iz vremena Vlade Zorana Đinđića, navodi da je zaradu stekao tokom devedesetih švercujući naftu i cigarete.

Predrag Ranković Peconi bio je hapšen u akciji Sablja, nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, i nakon toga oslobođen.

Rankovića su mediji u Srbiji označavali kao osobu povezanu sa ilegalnom trgovinom naftom i cigaretama, ali i kontaktima sa pripadnicima kriminalnog „surčinskog klana“. Poznato je da je vlasnik kompanije Invej, čija je osnovna delatnost proizvodnja ulja, kao i Televizije Hepi, u čijem se programu najvećim delom emituju rijaliti emisije.

XS
SM
MD
LG