Dostupni linkovi

Vučić: Savet za nacionalnu bezbednost 13. marta o dešavanjima na Kosovu


Ubeđen sam da ćemo diplomatskim sredstvima očuvati mir i stabilnost: Aleksandar Vučić
Ubeđen sam da ćemo diplomatskim sredstvima očuvati mir i stabilnost: Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost državni vrh dobiti informacije nadležnih službi o dešavanjima na Kosovu i u okruženju Srbije.

Vučić je u nedelju novinarima u Velikoj Plani kazao da je "mudro" što predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost "dan za dan" posle rezolucije Skupštine Kosova kojom se poziva na prekid Briselskog dijaloga do oslobađanja Ramuša Haradinaja iz pritvora u Francuskoj i njegovog povratka na Kosovo.

"Dobićemo informacije šta se dešava na Kosovu i Metohiji i u okruženju. Ubeđen sam da ćemo diplomatskim sredstvima očuvati mir i stabilnost, ali dobro je da svi državni organi znaju šta im je posao, kako da sačuvaju zemlju", kazao je premijer.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za ponedeljak, 13. mart zbog najave Prištine o formiranju vojske Kosova i zahteva Skupštine Kosova za prekid Briselskog dijaloga.

Nikolić je u saopštenju naveo da je sednicu sazvao "kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije da bi se mir i stabilnost sačuvali na najbolji mogući način".

XS
SM
MD
LG