Dostupni linkovi

Tužilaštvo: Čeka se izveštaj o eksploziji u Kragujevcu


U eksploziji u TRZ u Kragujevcu poginula dva radnika i dva oficira Vojske Srbije
U eksploziji u TRZ u Kragujevcu poginula dva radnika i dva oficira Vojske Srbije

Izvešaj o eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, u kojoj su poginule četiri osobe a 25 povređeno, još nije u potpunosti završen i u tužilaštvo u tom gradu nije stigao zvaničan izveštaj o tome, rečeno je agenciji Beta u Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

"U tužilaštvo je stiglo samo nešto sporadično. To su neke fotografije od 2. marta, koje su, mislim, objavljene i u medijima", rekla je portparolka Višeg javnog tužilaštva Vesna Đorđević.

Ona je navela da u tužilaštvo nije stigao izveštaj Komisije za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti, kao i izveštaj o vanrednom inspekcijskom nadzoru u TRZ Kragujevac koji su, kako su preneli mediji, predstavljeni juče ministru odbrane Zoranu Đorđeviću.

Ministar odbrane je juče najavio da će Ministarstvo odbrane, po nalogu tužilaštva, izveštaje predati nadležnom tužiocu.

Prema rečima Vesne Đorđević, Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu nije dostavljen izveštaj o identifikaciji, odnosno poređenju DNK tragova sa brisevima srodnika dvojice nastradalih radnika koju obavlja Institut za sudsku medicinu u Beogradu po nalogu zamenice Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmine Stojadinović, koja vodi istragu.

Dva radnika i dva oficira Vojske Srbije poginuli su u eksploziji u TRZ u Kragujevcu koja se dogodila 28. februara dok je 25 radnika i vatrogasaca povređeno. Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju municije.

XS
SM
MD
LG