Dostupni linkovi

Eksplozija u Kragujevcu: Poginuo potpukovnik, za tri osobe se traga


Kragujevac: Eksplozija u vojnom objektu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Kragujevac: Eksplozija u vojnom objektu

Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, je poginuo, za tri osobe se još traga, a povređeno je 25 vojnika i policajaca u eksplozijama koje su se dogodile u Tehničko-remontnom zavodu nadomak Kragujevca.

Nakon prve snažne eksplozije koja se dogodila u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu na mesto nesreće uputile su se sve raspoložive vatrogasne snage i ekipe hitne pomoći, a u gašenju požara, pored vatrogasaca učestovali su pripadnici vojske i policije.

Druga detonacija bila je znatno jača i razornija, čula se u celom gradu, gde se osetilo i blago podrhtavanje tla.

Za sada povređeni nisu u životnoj opasnosti: Klinički centar u Kragujevcu
Za sada povređeni nisu u životnoj opasnosti: Klinički centar u Kragujevcu


Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da su u gašenju požara posle prve eksplozije, pored vatrogasaca učestvovali i pripadnici vojske i policijeje, a da je potpukovnik Perišić stradao prilikom druge eksplozije.

“Prilikom gašenja požara u 13.45 došlo je do druge eksplozije. Nažalost, od detonacije poginuo je potpukovnik Miroslav Perišić, a prilikom te eksplozije nestala su i tri lica za kojima se sada intenzivno traga”, kaže Đorđević.

Prilikom eksplozija pored nastradalog potpukovnika Perišića i tri osobe za kojima se traga, povređeno je i 25 vojnika i policajaca, koji su hospitalizovani u Kliničkom centru Kragujevac.

Utvrditi odgovornost: Zoran Đorđević
Utvrditi odgovornost: Zoran Đorđević

Direktor tog centra, doktor Predrag Sazdanovića, kaže da za sada nema životno ugroženih, ali da je zbog specifičnosti povreda u pomoć pozvana i ekipa lekara sa Vojno medicinske akademije u Beogradu.

“U ovom trenutku niko nije životno ugrožen, što je najvažnije za sve nas. Oni su pod terapijom i ono što možemo reći radi se o opekotinama i povredama mekih ktiva. Međutim, ono čega se plašimo to su povrede unutrašnjih organa i upravo zbog specifičnosti tih povreda smo pozvali kolege sa Vojno medicinske akademije da nam pomognu u proceni stanja i eventualne dodatne intervencije”, kaže Sazdanović.

Ministar Đorđević je najavio da će ubrzo biti formirana posebna Komisija za utvrđivanje uzroka nesreće i odgovornosti za nju.

U Tehničko-remontnom zavodu krajem prošle godine počelo je uništavanje 784 tone viškova ubojnih sredstava, zašta je planirano 3,4 miliona evra koje je obezbedio Poverilački fond NATO, ali za sada je nepoznato da li su eksplozije povezane sa tim poslom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG