Dostupni linkovi

U Srebrenici nova većina, traže smjenu rukovodstva Skupštine


Novo nezadovoljstvo: Srebrenica
Novo nezadovoljstvo: Srebrenica

Skupštini općine Srebrenica upućen je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi bilo imenovano novo rukovodstvo Skupštine.

Zahtjev su uputili odbornici Alija Tabaković, Nedib Smajić, Begija Smajić, Almir Muminović, Almir Dudić (koalicija SDA/SBiH/SBB), Zulfo Salihović (SDP), Momčilo Cvjetinović i Stamenko Katanić (SDS), Velibor Rankić i Miroslav Grujičić (DNS), Nenad Milošević (PDP) i Slađan Milovanović (Pokret za preokret).

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Hamdija Fejzić u izjavi za agenciju FENA nije mogao reći kada će biti održana sjednica Skupštine općine, kao i to da li će ova nova skupštinska većina zaživjeti.

"Pitanje je koliko će ona ostati. Imam drugi spisak i drugu većinu. Mi imamo dvije većine, neki potpisali i na jednu i na drugu stranu, pa ćemo vidjeti u narednom periodu koja je ta većina i kako ćemo ići dalje", kazao je Fejzić u izjavi Feni.

Potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica i predsjednik SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović ne misli da će nova potpisana skupštinska većina zaživjeti zato što je ne podržava aktuelni načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Predsjednik SDS-a Srebrenica Momčilo Cvjetinović u izjavi za agenciju FENA je rekao da je formiranje nove skupštinske većine odraz nezadovoljstva.

"Treba pružiti šansu svim ljudima koji ovdje žive. Očekujemo da konačno ljudi nešto dobiju od lokalne vlasti te da svi imaju jednake mogućnosti i da se zapošljava po stručnosti, a ne stranački", poručio je.

XS
SM
MD
LG