Dostupni linkovi

Rusija razmatra zahtev C. Gore za istragom puča


Deo optuženih za puč
Deo optuženih za puč

Ruski tužioci razmatraju zahtev Crne Gore za pomoć njenim vlastima u istrazi navodnog pokušaja državnog udara tokom parlamentarnih izbora u ovoj zemlji 16. oktobra prošle godine, objavio je TASS, prenosi Rojters.

Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je prošlog meseca da su ruske “državne institucije” umešane u navodni pokušaj puča, zatraživši od ruskih nadležnih institucija da istražue ovaj slučaj.

Britanska agencija navodi da je Kremlj odbacio kao apsurdne optužbe crnogorskog tužioca da je zvanična Moskva bila umešana u zaveru za ubistvo crnogorskog premijera Mila Ðukanovića i dovođenje nakon toga na vlast opozicionog bloka.

“Kancelarija Državnog tužioca Ruske federacije razmatra zahtev vlasti Crne Gore za pružanje pravne pomoći u vezi s istragom pomenutog događaja”, navodi se u saopštenju iz Ureda ruskog tužioca.

Crnogorska policija je uhapsila 16. oktobra 20 osoba iz susedne Srbije po optužbi za planiranje napada na državne institucije.

Opozicione partije su optužile Đukanovića i njegove saveznike da su isfabrikovali zaveru kako bi ojačali vlast u najnovijoj članici NATO-a, podseća Rojters.

XS
SM
MD
LG