Dostupni linkovi

Srpska lista: Mesić ratne zločince naziva prijateljima


Stipe Mesić
Stipe Mesić

Srpska lista saopštila je da bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, priželjkujući slobodu za lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, pokazuje pravo lice pokreta čiji je deo.

Srpska lista, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, navodi da je Mesić "rušitelj država i ponosni učesnik u izazivanju krvavog bratoubilačkog rata, čovek koji se ponosi svojom ulogom u razaranju države čiji je nestanak gurnuo u rat" i stradanje milione Srba, Muslimana, Hrvata.

"Mesić se pridružio listi albanskih lobista, koji su za krvavi novac, stečen trgovinom narkoticima i ljudskim organima, spremni da učine sve, čak i da ratne zločince nazivaju svojim prijateljima. Mesićeva politička karijera je velika istorija beščašća i ne čudi što je upravo on požurio da popuni svoj penzioni fond prljavim albanskim novcem", navodi se u saopštenju.

"U trenutku kada u Vukovaru ponovo srpskom narodu prete šovinističkim porukama, Mesić je ovime uputio opasnu i nimalo ospokojavajuću poruku našem narodu i još jednom pokazao da nije sposoban da pokaže makar minimum poštovanja za srpske žrtve i žrtve rata uopšte", saopšteno je iz Srpske liste.

Mesić je izjavio danas da se nada da će lider Alijase za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KiM 1998. i 1999. godine, uskoro biti na slobodi.

Nakon jučerašnjeg razgovora sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, Mesić se danas u Prištini sastao sa rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova, prenosi RTK2.

On je rekao da se u Hrvatskoj sa pažnjom prate dešavanja posle Haradinajevog hapšenja.

“Takođe sam upoznat oko svih detalja nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi”, istakao je Mesić.

XS
SM
MD
LG