Dostupni linkovi

McCain: Afera Flynn pokazuje da je Trumpova administracija u 'neredu'


Senator John McCain u Minhenu tokom govora na konferenciji, 17.februar 2017.
Senator John McCain u Minhenu tokom govora na konferenciji, 17.februar 2017.

Američki senator John McCaine, republikanac iz Arizone, izjavio je petak da ostavka savjetnika za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika, Michaela Flynna zbog kontakata sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu pokazuje da je Trumpova administracija u 'neredu'.

"Mislim da je afera Flynn nešto što očigledno pokazuje da je u mnogim aspektima ova administracija u neredu i da imaju puno toga da urade" rekao je McCain, koji je predsjednik senatskog Komiteta za oružane snage, na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

"Predsjednikova saopštenja i druga oglašavanja pokazuju da je kontaradikciji sa samim sobom. Tako da smo naučili da gledamo što predsjednik radi i kako se protivi onmeo što sam govori" dodao je senator McCain.

Senator John McCain, koji je žestoki kritičar ruske politike, naročito nakon njihove aneksije Krima i podržavanja separatista na istoku Ukrajine i ovom se prilikom osvrnuo na ukrajinsku krizu.

"Rusi ubijaju Ukrajince svakog dana.Ubijaju ih.I ja vjerujem da će se to pogoršati jer mislim da će ovo biti vrijeme testiranja Trumpove administracije" rekao je MaCain.

Upravo je danas ukrajinska vojska objavila da su tri njihova vojnika poginula u petak u sukobima na istoku Ukrajine, dok se nastavlja kršenje krhkog prekida vatre..

U sukobima koji traju od aprila 2014. na istoku Ukrajine do sada je poginulo skoro 10.000 ljudi.

Američki senator je potom rekao:

"Način na koji smo pobijedili u Hladnom ratu je bila veoma snažna odbrambena sposobnost čji je kamen temeljac bio NATO. Drugi način na koji smo pobijedili je bio Radio Slobodna Evropa i Glas Amerike", naveo je McCain.

XS
SM
MD
LG