Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: Niko mi ne bi verovao da imam nešto protiv da budem premijer


Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije danas je jednoglasno donijelo odluku da Glavnom odboru stranke za zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima predloži lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos 'Vučićevoj pobjedi', a da misli da će odluku Predsjedništva podržati i Glavni odbor, čija je sjednica zakazana za subotu.

"Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali, već zato što je to najbolje za Srbiju", rekao je Dačić novinarima poslije sjednice Predsjedništva i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi.

On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om.

Na pitanje da li bi imao nešto protiv da bude premijer, Dačić je naveo da mu niko ne bi vjerovao kada bi rekao da bi imao.

Upitan da li će biti održani i parlamentarni izbori, Dačić je rekao da to ne zna i da je to pitanje za najveću stranku, SNS, a da je stav SPS uvek da izbori treba da budu održani onda kada im je vrijeme.

XS
SM
MD
LG