Dostupni linkovi

Cvijanović umjesto u Tužilaštvu BiH završila u Kliničkom centru


Željka Cvijanović
Željka Cvijanović

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u srijedu je umjesto u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje je trebala biti saslušana u svojstvu osumnjičene u predmetu za kazneno djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, primljena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banja Luka.

Cvijanović je u UKC Banja Luka primljena na hospitalizaciju, nakon što su je prethodne večeri pregledali dežurni ljekari, prenosi RTRS.

Nadležni ljekari UKC-a trenutno su angažirani na vršenju dijagnostičkih pretraga i utvrđivanju adekvatne terapije, te se očekuje da će se Cvijanović uskoro vratiti svojim redovnim obavezama.

Podsjećamo da je u januaru ove godine iz Tužilaštva BiH stigla potvrda da je Mladenu Ivaniću, Željki Cvijanović i Mirku Šaroviću upućen poziv na ispitivanje u ovoj pravosudnoj ustanovi.

Ivanić i Šarović su ispitani u okviru predmeta koji se vodi zbog održavanja referenduma u RS-u prošle godine.

Predmet koji se vodi zbog odražavanja referenduma u RS-u označen je prioritetnim i to odlukom suspendiranog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića.

U okviru istražnih radnji Tužilaštvo BiH saslušalo je više političara iz RS-a, među kojima je i predsjednik tog entiteta Milorad Dodik koji je pozvan u svojstvu osumnjičenog.

XS
SM
MD
LG