Dostupni linkovi

Vulin: Dovoljno mesta za migrante u Srbiji


Izbeglice u napuštenim hangarima u Beogradu
Izbeglice u napuštenim hangarima u Beogradu

U Srbiji ima dovoljno smeštajnih kapaciteta za smešaj migranata, a Srbija je odgovorna zemlja koja ispunjava svoje obaveze, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Mi smo vrlo odgovorna država. Rekli smo našim međunarodnim partnerima da ćemo obezbediti 6.000 čvrstih, solidnih kreveta. Ne šatora, kreveta na teritoriji Srbije. Mi smo to uradili", kazao je Vulin prilikom obilaska kasarne u Obrenovcu u kojoj u smešteni migranti.

U privremenom prihvatnom centru u ovom mestu ima oko 750 kreveta, i u njoj je trenutno 550 migranata. Kako je istaknuto, u u svim prihvatnim centrima u Srbiji ima još mesta.

Međutim, Radoš Đurović iz Centra za pomoć tražiocima azila izjavio je u nedelju da u Srbiji nema dovoljno mesta za sve i dodao da je centar u Obrenovcu popunjen odmah.

"Nedostaje nam mesta, sistem raspodele i prevoza tih ljudi nije efikasan", kazao je Đurović za RTS, i dodao da je procena Centra za pomoć tražiocima azila da se oko 7.000 migranata nalazi u Srbiji, a da mesta ima za 6.000.

XS
SM
MD
LG