Dostupni linkovi

Ivanovićeva odbrana očekuje oslobađajuću presudu


Oliver Ivanović
Oliver Ivanović

Odbrana Olivera Ivanovića, optuzenog za ratni zločin nad civilima 14. aprila 1999 u Mitrovici, njegova porodica i prijatelji očekuju oslobađajuću presudu Apelacionog suda u Prištini.

Sutra se navršavaju tri godine od Ivanovićevog hapšenja, koji čeka odluku drugostepenog suda na žalbu koju su na prvostepenu presudu uložili njegovi branioci.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je da nijedan od svedoka, osim jednog za kojeg je, kako je rekao dokazano da je lažni, nije u bilo kakvom negativnom kontekstu spomenuo Olivera Ivanovića.

“Očekujemo presudu koja će biti pravična a pravična presuda u situaciji kada nema nikakvih dokaza da ste za nešto krivi može da bude samo oslobađajuća”- rekao je on.

Advokat Ljubomir Pantović istakao je da ima razloga za optimizam i da su u podnescima i žalbi istakli jako puno argumenata koji govore u prilog tvrdnji da nije dokazano i da Oliver Ivanović nije izvršio dela za koja je optužen.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. i 2000. godine. Osuđen je po prvoj tački, dok je po drugoj, koja ga je teretila za zločine 2000. godine, oslobođen.

U presudi je navedeno da se nije moglo ustanoviti van svake sumnje da je Ivanović, kada je preduzimao radnje, postupao u svojstvu lidera, vođe srpskih paramilitaraca ili vođe srpske policije.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

XS
SM
MD
LG