Dostupni linkovi

Džordž Buš može da izađe iz intenzivne nege


Buš bi mogao da bude pušten iz bolnice u petak ili za vikend
Buš bi mogao da bude pušten iz bolnice u petak ili za vikend

Bivši američki predsednik Džordž Buš (stariji) i dalje ima upalu pluća ali je dovoljno dobro da izađe iz intenzivne nege u bolnici u Hjustonu, rekli su danas lekari.

Njegova supruga Barbara Buš, koja je takođe primljena u bolnicu pre nekoliko dana zbog brohnhtisa, puštena je ranije danas kući.

Devedesetdvogodišnji Buš imao je teškoće s disanjem kada je primljen u Metodističku bolnicu u Hjustonu, 14. januara.

Prošle nedelje disao je uz pomoć aparata u intezivnoj nezi ali su lekari sklonili tubu za disanje u petak i kažu da bi mogli uskoro i da ga puste kući.

Dr Ejmi Majnders rekla je na konferenciji za novinare da bivši predsednik sedi, gleda TV i čeka da dobije svoju omiljenu supu za ručak. Ona je rekla da dobija minimum kiseonika, da se šali i smeje sa bolničkim osobljem.

Drugi lekar je rekao da Buš i dalje dosta kašlje ali ako nastavi da mu se popravlja stanje, da bi mogao da bude pušten iz bolnice u petak ili za vikend.

Njegova supruga Barabara Buš, primljena je u bolnicu u petak zbog bronhitisa ali se "vratila u normalu", po rečima lekara.

Lekari su joj još juče rekli da može da izađe ali je odlučila da ostane još jednu noć da se potpuno oporavi i da ostane u blizini bolesnog supruga, rekao je portparol porodice Džim Makgrat.

Njihov 72-ogodišnji bračni staž najduži je u istoriji predsedničkih brakova u SAD, i lekari kažu da su oni velika podrška jedno drugom.

Buš koji je bio predsednik od 1989. do 1993. godine ima jedan oblik Parkinsonove bolesti i kreće se pomoću motorizovanog skutera.

XS
SM
MD
LG