Dostupni linkovi

Nikolić: Idem u Banjaluku na proslavu Dana RS-a


Milorad Dodik, predsednik bh. entiteta Republika Srpska, i Tomislav Nikolić, predsednik Srbije
Milorad Dodik, predsednik bh. entiteta Republika Srpska, i Tomislav Nikolić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će otići u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske 9. januara, iako mu je bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović poručio da razmisli o tom dolasku.

Nikolić je za list Kurir u izdanju od četvrtka rekao i da ne priznaje takvu vrstu ucena i da njegov odlazak u Banjaluku ne ugrožava njegov odlazak u Sarajevo i da "to uopšte nema nikakve veze".

On je rekao da Srbija ni na koji način ne želi da ugrozi funkcionisanje BiH, da je Republika Srpska entitet s kojim Srbija ima specijalne veze i da je njegova dužnost kao predsednika Srbije da neguje te veze.

"Kad entitet ima svoj dan, naravno da ću otići da to obeležimo i proslavimo", rekao je Nikolić i dodao da ne provocira nikoga i pitao kako da zaboravi da postoji Republika Srpska.

Izetbegović je juče izjavio da bi Nikolić trebalo da razmisli o dolasku u Banjaluku 9. januara, na proslavu Dana Republike Srpske.

"Nikolić bi trebalo da dođe u februaru u Sarajevo. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", rekao je Izetbegović za N1 televiziju.

XS
SM
MD
LG