Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ruski spasilački timovi nastavljaju potragu za tijelima i ostacima aviona


Spasilački timovi u Sočiju u potrazi za tijelima stradalih i olupinama aviona koji se srušio u nedjelju

Ruski spasilački timovi pronašli su tijela i ostatke od ruskog vojnog aviona koji se srušio u Crnom moru na obalama Sočija u nedjelju.

Avion sa 92 ljudi je letio letio za Siriju i u njemu su blili uglavnom pripadnici vojnog hora, Ansambl Aleksandrov, koji je trebalo da zabavlja ruske trupe za Novu godinu u ovoj bliskostočnoj zemlji.

Vjeruje se da su svi putnici i osoblje u avionu poginuli.

"Olupine su pronađene na dubini od 27 metara i na udaljnosti od jednog kilometra od obale", rekla je Rima Černova, portparol Spasilačke službe Sočija iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije koji vodi operaciju spašavanja.

Ruska vojska je posebno saopštila da su ronioci pronašli "dva elementa od kontrolnog mehanizma aviona".

Takođe je navedeno da su do sada izvukli 11 tijela u operaciji u kojoj učestvuje veliki broj spasilačkih timova.

Takođe se navodi da je pronađen i određen broj dijelova tijala stradalih.

U Rusiji je ponedjeljak dan žalosti dok se nastavlja opsežna opracija potrage za stradalima, i istraga u vezi uzroka pada aviona te traganje za crnom kutijom iz kokpita TU 154.

Ruski ministar transporta Maksim Sokolov je rekao da snimač u avionu nije imao radio odašiljač, te da će lociranje crne kutije biti veliki izazov.

Prostor pretrage od 10 i po kilomtetara kvadaratnih je proširen a 10 tijela i "86 fragmenta od tijela" stradalih stigli su u ponedjeljek u Moskvu na identifikaciju, rekao je portparol ministra odbrane, general major Igor Konašenkov.

XS
SM
MD
LG