Dostupni linkovi

Stojanović: Izdaja dela srpskih poslanika na Kosovu


Branimir Stojanović
Branimir Stojanović

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović je izjavio povodom povratka u Skupštinu Kosova dela poslanika Srpske liste da su “tvrdnje o izdaji Pokreta socijalista i nastavka politike Samostalne liberalne stranketačne”.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da su “zarad malo vlasti i iluzija o političkoj bitnosti spremni da se odreknete svega što je važno našem narodu i pljunete u lice svim našim ljudima koji su sprečeni da se vrate u Mušutište, svim obespravljenim ljudima koji neće moći da ostvare svoja imovinska prava zbog zakona o verifikaciji imovine, svim radnicima Trepče, svima nama koji žimo na Kosovu i želimo da formiramo Zajednicu srpskih opština. Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja ne može ni da uđe u svoje hramove. Ali to vas ne interesuje, interesuje vas malo vlasti jer ste bili i ostali mali“, navodi Stojanović.

“Potrudićemo se da vas svedemo na meru vlasti koju zaslužujete, tačnije da vas razvlastimo, jer ste se pokazali nedostojnim da predstavljate srpski narod“, zaključuje Stojanović.

Jedan deo poslaničkog kluba Srpske liste vratio se danas u Skupštinu Kosova, jer, kako navode, “samo povlačenje pred problemima i bojkot institucija već drugi put” nisu ništa promenili.

Poslanici ove liste, koji pripadaju Pokretu socijalista kao i Slobodan Petrović iz Samostalne liberalne stranke, prisustvuju danas sednici o budžetu Kosova. Ne prisustvuju oni koji pripadaju Srpskoj naprednoj stranci.

Inače, unutar Srpske liste došlo je do raskola zbog prošlonedeljne smene Ljubomira Marića iz SNS-a, kosovskog ministra za administraciju lokalne samouprave.

Predsednik poslaničkog kluba Srpske liste, Slavko Simić, pred skupštinskom govornicom u četvrtak kazao je da politički uslovi za povratak realno nisu ispunjeni jer svi moraju da budu svesni koliko je teško vratiti se u institucije gde se “ignorišu potrebe i prava zajednice”.

XS
SM
MD
LG