Dostupni linkovi

Gradonačelnik Leposavića pokreće inicijativu za raspuštanje Skupštine


Zgrada Opštine Leposavić
Zgrada Opštine Leposavić

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je zbog, kako navodi, kršenja Zakona Opštinskih akata u dužem periodu, prinuđen da u skladu sa Zakonom narednih dana pokrene inicijativu za raspuštanje Skupštine.

Jablanović navodi da je predsedavajući skupštine Zoran Todić danas prekršio sve pozitivne Zakone time što je mimo dnevnog reda koji je utvrđen, raspravljano o pokretanju inicijative za smenu gradonačelnika, ali i da SO Leposavić i nije nadležna ni po Zakonima ni po aktima Opštine za razrešenje gradonačelnika. ​

Gradonačelnik kaže da Todić mesecima unazad sednice vodi nezakonito. Takođe, kaže da je sa Todićem zajedno dogovaran rebalans budžeta, za koji je i lično bio, a da na sednici nakon toga nije glasao za isti i time oštetio građane Opštine za više od 500.000 evra, anovac bi se vratio budžetu Kosova.

Jablanović je, navodi, štiteći građane podneo amandman Skupštini Kosova, odboru za budžet i finansije, te tako uspeo da se rebalans usvoji i od tog novca urade neki infrastrukturni projekti.

​Todić je na sledećoj sednici formirao komisiju od "njegovih odbornika" sa zadatkom da utvrde da je Skupština Kosova nezakonito usvojila rebalans budžeta, i da za to tuže Skupštinu Kosova, ističe Jablanović dodajući da već nekoliko meseci konstantno sprečava izgradnju nekoliko kapitalnih projekata za građane Opštine Leposavić.

​Projekte čiji rad ometa, usvojeni su na sednicama SO Leposavić kojima je Todić predsedavao, kaže gradonačelnik.

Jablanović kaže da Todić sprovodi samovolju, ističući da pored toga toga što obavlja funkciju predsedavajućeg SO Leposavić je i predsednik "Privremenog organa" Opštine Leposavić, te da se iza te funkcije krije, a koja mu služi kao "alibi za razne zloupotrebe i ucene radnika u državnim, obrazovanim, zdravstvenim i drugim institucijama koje rade u sistemu naše države Srbije".

XS
SM
MD
LG