Dostupni linkovi

Uhićen tužitelj Tužiteljstva Kantona Sarajevo


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U nastavku akcije Pravda pripadnici Federalne uprave policije uhitili su Džemala Karića, tužitelja Tužilaštva KS koji je osumnjičen za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom zloupotrebe položaja ili ovlasti, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić.

"Tužiteljstvo KS ga tereti da je organizatoru i članovima ove kriminalne organizacije davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužiteljstvom i sudovima u KS", kazala je Bavčić.

Podsjetimo, 11. studenog na području Bosne i Hercegovine je uhićeno ukupno 15 osoba koje se sumnjiči za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona sudije, pranja novca i prevara.

Među privedenim osobama su bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski odvjetnik Emir Karača, kao i uposlenica Općine Stari Grad Sarajevo Lejla Cerić.

Slobode su lišeni i bivša pravobraniteljica Općine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za promet Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudin Omerbegović.

XS
SM
MD
LG