Dostupni linkovi

CG: Opozicija predstavila izvještaj o izbornoj krađi, očekuju dokaze o terorizmu


Predstavnici opozicionog građanskog pokreta URA, ilustracija
Predstavnici opozicionog građanskog pokreta URA, ilustracija

Crnogorske opozicione stranke koju čine Ključ, Demos, SNP, URA, Demokrate i SDP ne priznaju rezultate izbora jer se osim očiglednih kršenja, kupovine glasova, 15.oktobra desilo nešto mnogo drastičnije-atmosfera vanrednodnog stanja, po nama mnogo sumnjiva, poručio je funkcioner ga]anskog pokreta URA Neđeljko Rudović na zajedničkoj konferenciji.

Kako je rekao poslanik Neven Gošović, DPS je tokom izbornog dana širila strah i uticala na izborni rezultat.

"Tako su uzeli pobjedu koja je pripadala opoziciji. Sijanje straha je uticala na izlazak birača opozicije. Ako Specijalni državni tužilac tvrdi da je spriječeno najveće krvoproliće od Drugog svjetskog rata, kako to nije znao premijer", pitaju se u opoziciji.

Takođe, Gošović je postavio pitanje i šta se desilo sa 500 lica koji su činili grupu terorista.

"Danas u pritvoru imamo samo tri. Očekujemo da se javnosti ponude čvrsti dokazi o terorističkom djelovanju i da li su neke partije umješane u navodni državni udar", naveo je Gošović.

Kako je dodao, metod kupovine glasova DPS-a je jedan zaposleni, četiri glasa.

"DPS je bila spremna i na fabrikovanje vanrednog stanja. Izbori nijesu bili regularni i zato ih opozicija neće priznati. DPS doprinosi produbljivanju političke, ekonomske i socijalne krize u Crnoj Gori", rekao je Gošović.

Izvještaj o izbornim zloupotrebama opozicija će poslati na sve relevantne međunarodne adrese.

Gošović je odgovorio i na pitanje da li će se pridružiti protestima DF-a.

"Kako će se dalje odvijati dešavanja na političkoj sceni zavisi od rada Tužilaštva na rješavanju slučaja navodnog državnog udara. Sve poteze ćemo donijeti zajedno. O protestima će naši lideri zauzeti stav", zaključio je Gošović.

XS
SM
MD
LG