Dostupni linkovi

Bratislav Dikić se liječi na Cetinju


Bratislav Dikić prilikom privođenja u Podgorici 16. oktobra 2016.
Bratislav Dikić prilikom privođenja u Podgorici 16. oktobra 2016.

Srpski državljanin Bratislav Dikić, kojeg crnogorsko Specijalno tužilaštvo tereti za pokušaj terorizma, prebačen je u bolnicu na Cetinju nakon što mu je pozlilo nakon saslušanja u Tužilaštvu, potvrdio je za Portal Analitika njegov advokat Milan Petrović.

Petrović je rekao da danas nije vidio Dikića, jer je on pod istim režimom kao i u zatvoru u Spužu, te da nema informacije da je pokušao samoubistvo, što su objavili pojedini crnogorski mediji.

"Ja takvu informaciju nemam ni od uprave zatvora, ni od Tužilaštva, ali ga ja danas nijesam vidio i nijesam razgovarao sa njim. Sjutra ću razgovarati i imaću više informacija", kazao je on.

Upitan da li je Dikić zbog mjera bezbjednosti prebačen na Cetinje a nije zadržan u Kliničkom centru u Podgorici, Petrović je naveo da ne zna, ali da su mu rekli da je takva bila procjena medicinskog tima.

Petrović je naveo i da Dikić boluje od karcinoma jezika i grla, te da će ga sjutra posjetiti ljekari koji su ga operisali i liječili u Srbiji.

Dikića Tužilaštvo tereti da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori u noći 16. oktobra, nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Bivšeg komandanta srpske Žandarmerije terete da je sa Aleksandrom Sinđelićem organizator kriminalne grupe koja je trebalo da počini više terorističkih napada.

XS
SM
MD
LG