Dostupni linkovi

Policija CG: Ranjen mladić, utvrđuje se da li je povrijeđena granica sa Srbijom


Ružaje, ilustracija
Ružaje, ilustracija

Crnogorska policija saopštila da utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do ranjavanja maloljetnika iz Crne Gore u akciji u kojoj je u graničnoj oblasti između dvije zemlje učestvovala policija Srbije.

Maloljetnik F.M. iz Rožaja povrijeđen je iz vatrenog oružja u mjestu Stupanski potok, u blizini granice sa Srbijom, a crnogorska Policija utvrđuje okolnosti pod kojim je do toga došlo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, F. M. (17) nanijeta je prostrijelna rana na zglobu lijeve noge i ustrijelna rana u predjelu desne natkoljenice.

„Utvrđeno je da su službenici granične policije MUP-a Srbije u tom periodu izvodili akciju u graničnom pojasu koji vodi prema Crnoj Gori, u cilju hapšenja I.Č. iz Tutina, a zbog sumnje da je krijumčario robu“, navodi se u saopštenju.

F. M je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja u Rožajama, a potom je upućen u Opštu bolnicu u Beranama. Prema informacijama Upave policije, on nije životno ugrožen.

Tokom uviđaja pronađene su i izuzete tri čaure, kalibra 9 milimetara koje će biti vještačene u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

U Forenzičkom centru će biti vještačeno i vozilo „Grand Cherokee“, a koje koristi M.M, srodnik ranjenog F.M, a na kojem su vidljivi tragovi od projektila.

„Terensko vozilo marke „Nissan“, koje je pronađeno u mjestu Stupanski potok ali na dijelu teritorije ovog mjesta koje pripada Srbiji, su preuzeli službenici MUP-a Srbije“, kaže se u saopštenju.

U „Nissanu“, kojim je kako policija Srbije sumnja, upravljao je I.Č. iz Tutina, zatečena je veća količina gumenih čizama i manja količina tekstilne robe.

„Nakon okončanja svih potrebnih mjera i radnji i utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće poznato da li se u konkretnom slučaju radi o eventualnom graničnom incidentu ili povredi državne granice naše države“, zaključuje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG