Dostupni linkovi

Duško Marković kandidat za premijera nove vlade CG


Duško Marković, potpredsjednik DPS i potpredsjednik aktulene Vlade, kojeg je vladajuća stranka predložila za mandatara
Duško Marković, potpredsjednik DPS i potpredsjednik aktulene Vlade, kojeg je vladajuća stranka predložila za mandatara

Zamenik predsednika DPS Duško Marković je kandidata te stranke za mandatara nove Vlade Crne Gore, saopštio je večeras DPS.

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore održalo je sjednicu, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović na kojoj je odlučeno da Glavnom odboru (GO) predloži Markovića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore.

"Konstatovano je da su obavljene sve pripreme za sjutrašnju sjednicu Glavnog odbora DPS, na kojoj će biti analizirani rezultati koje je partija ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 16. oktobra", navedeno je u saopštenju Službe DPS za informisanje.

"Takođe, utvrđena je i dinamika postizbornih aktivnosti i pregovora sa prirodnim koalicionim partnerima DPS-a, koji treba da dovedu do što bržeg formiranja nove crnogoske Vlade", ističe se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama portala CdM-a niko u DPS-u nije bio iznenađen ovakom odlukom.

"Ništa spektakularno. Pretpostavljamo da su se Đukanović i Marković prethodno dogovorili", rekao im je neimenovani sagovornik iz DPS-a.

Sjednica GO stranke zakazana je za 11 sati sjutra u Podgorici.

Na njoj se očekuje da GO potvrdi večerašnju odluku predsjedništva, nakon čega bi Marković počeo pregovore o sastavu nove Vlade.

Mandat za sastav Vlade Crne Gore daje predsjednik države Filip Vujanović.Duško Marković rođen je 6. jula 1958. godione u Mojkovcu.

Funkciju generalnog sekretara Vlade obavljao je od 1991. do 1998. godine.

Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore obavljao je od 1997. do 1998. godine.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za službu državne bezbjednosti bio je od 1998. do 2005. godine.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost bio je od 2005. do 2010.Ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore bio je 2010. godine.

Od 2010. godine obavlja funkciju potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde.

XS
SM
MD
LG