Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Janković demantuje nezavisnu kandidaturu za predsednika Srbije


Saša Janković

Zaštitnik gradjana Saša Janković demantovao je navode lista "Danas" da je odlučio da bude nezavisni kandidat za predsednika Srbije.

"Netačna tvrdnja objavljena na naslovnoj strani današnjeg Danasa, ilustrovana mojom fotografijom, koja glasi 'Saša Janković odlučio da bude nezavisni kandidat' i kojoj ničim nisam doprineo, nanela je veliku štetu instituciji koju predstavljam, gradjanima koje ta institucija štiti i meni lično", kaže se u demantiju objavljenom na sajtu Zaštitnika gradjana.

Janković je naveo da mu je novinarka lista Danas poslala juče, 19. oktobra u 14.37 časova SMS poruku koja glasi "Dragi Saša, možete li mi reći da li je tačno da ste odlučili da se kandidujete za predsednika Srbije kao nezavisni kandidat. Lidija - Danas", ali da mu poruka nije isporučena do danas u ranim jutarnjim časovima.

On je ponovio da je više puta javno, i novinarima Danasa, izjavio da radi svoj posao bez rezerve i da na pitanje o kandidaturi za predsednika ne može da odgovori, obrazloživši i razloge za to.

"I ovaj put ću da ih ponovim: Izbori nisu raspisani, moju dužnost obavljam u punom kapacitetu, kao što to čini i predsednik države Tomislav Nikolić. Zato je isticanje svake kandidature u ovom momentu neprimereno i štetno, a ako to čine ljudi na državnoj funkciji, smatram i neodgovorno. Istovremeno, ne dolazi u obzir ni odricanje od prava da, kada tome bude vreme, učestvujem u izborima", navodi se u demantiju.

U više navrata se pominjalo da bi Janković mogao da bude zajednički kandidat opozicije za predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG