Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Belgija pozvala ruskog ambasadora na razgovor zbog Sirije


Alepo

Beligijsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ruskog ambasadora u Briselu nakon što je Moskva ustvdila da su beligijski avioni ubili civile u jednom od vazdušnih napada u Siriji.

Belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders ponovio je u četvrtak da njegova zemlja nije odgovorna za vazdušni udar.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo da je u napadu na selo Hasajek u provinciji Alepo ubijeno šest civila i ranjeno još četvoro ljudi.

Takođe je rečeno da su još dva beligijska borbena aviona F16 iz međunarodne kolicije koja se bori protiv militanata "Islamske države" identifikovana iznad te oblasti i vrijeme napada.

Belgija je saopštila da "im je žao što ove informacije nijesu verifikovane prije nego što su javno objavljenje", rekao je Reynders.

Portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, pak rekla je da je Moskva čeka za međunarodnu osudu vazdušnog napada.

Moksva je objavila u utorak da su ruske i sirijske vazdušne snage zaustavile bombardovanje opkoljenog Alepa da bi utrle put osmosatnom prekidu vatre najavljenom za četvrtak.

XS
SM
MD
LG