Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tužilaštvo: Sve prijave protiv Sefića su procesuirane


Sanjin Sefic

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) tvrde da su sve krivične prijave protiv Sanjina Sefića procesuirane.

Tužilaštvo je reagovalo nakon što je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Vahid Ćosić na konferenciji za novinare u petak saopštio da je policija protiv Sefića pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

"U Tužilaštvu je od 2007. do 2010. godine zaprimljeno ukupno 8 službenih izvještaja MUP-a KS, te je po istim i formirano osam krivičnih predmeta. U periodu Sefićevog punoljetsva, ovo Tužilaštvo zaprimilo je dva izvještaja od MUP-a KS", navodi se u saopštenju Tužilaštva KS.

U jednom od predmeta, kako tvrde, Tužilaštvo KS je podiglo optužnicu protiv Sanjina Sefića zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

“Općinski sud u Sarajevu oglasio ga je krivim za ovo djelo i izrekao uvjetnu osudu. Na ovu odluku suda Tužilaštvo je uložilo žalbu”, piše u saopštenju.

Drugi predmet odnosi se na krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Postupajući tužilac, nakon provedene istrage, u ovom slučaju donio je naredbu o obustavi istrage, budući da nije bilo dokaza da je osumnjičeni počinio krivično djelo.

U svim preostalim formiranim predmetima (njih šest), a dok je Sanjin Sefić bio maloljetnik, Tužilaštvo je kod nadležnog Suda podnijelo prijedlog za pokretanje postupka.

XS
SM
MD
LG