Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protiv Sanjina Sefića policija pokretala 18 krivičnih i 47 prekršajnih postupaka


ilustrativna fotografija

Policija u Sarajevu je u prethodnom periodu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dvije studentice prije nekoliko dana, pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo, kazao je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Vahid Ćosić.

On je na konferenciji za novinare kazao da je osumnjičeni Sanjin Sefić u MUP-u KS 47 puta evidentiran zbog kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja i sigurnosti na putu te zbog nanošenja tjelesnih povreda i krađa.

Ćosić je naglasio da je u 18 krivičnih prijava Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

Sefiću su od 2007. godine, do počinjenja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama izrečene krivične prijave zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, zbog upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanje vozilom bez adekvatne opreme, preticanje vozila na nepredviđenim mjestima, kao i krivična djela nanošenje teških tjelesnih povreda i krađa.

Kazao je također, da je vlasnik vozila koje je učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak, Jasmin Sefić, otac osumnjičenog Sanjina Sefića MUP-u KS dužan 3.855 KM zbog neplaćanja kazni za saobraćajne prekršaje.

Ćosić je pojasnio i kada je i kako raspisana potjera za Sefićem. Prema njegovim riječima u 22 sata i 45 minuta MUP KS je usmeno obavijesto sve policijeske agencije u BiH o identitetu počinioca teškog krivičnog djela.

“Usmena informacija bila dovoljna da sve agencije u BiH, uključujući i Graničnu policiju, traga za Sanjinom Sefićem. Pismenu obavijest, sa svim dokumentima, MUP KS je dostavio u 6 sati i 30 minuta”, rekao je on.

Podsjetimo, Sefić je granicu prešao u 6 sati i 36 minuta. Granična policija je suspendovala policajce koji su mu omogućili da pređe granicu. Sefić je uhapšen u Srbiji te je u toku proces izručenja BiH.

XS
SM
MD
LG