Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Suspendirana četiri službenika Granične policije BiH


Ilustrativna fotografija

Slobodan Krstić, pomoćnik direktora Granične policije BiH, kazao je na press konferenciji da su četiri službenika Granične policije BiH suspendovana nakon što nisu spriječili izlazak Sanjina Sefića iz Bosne i Hercegovine.

''Pokrenuta su postupka protiv četiri službenika Granične policije, oni su privremeno suspendovani sa dužnosti. GP je nastavila s provjerama i ukoliko utvrdimo da su i drugi službenici zakazali, da ćemo i njih blagovremeno i adekvatno sankcionisati'', rekao je on.

Nije isključio ne pokretanje novih disciplinskih postupaka protiv službenika GP.

''Nemamo informacije da su predstavnici nekih drugih službi pomogli u prelasku granice. Vođa tima na GP je dobio informaciju i bio je dužan s istom upoznati sve služenike koji rade provjere. Službenici su ili djelimično ili nedovoljno informisani. Ista osoba je evidentirana u bazama podataka i utvrđeno je da je on prešao granicu u utorak u 6.36 sati'', dodao je Krstić i zaključio:

Sefić je, podsjećamo, napustio državu prešavši državnu granicu BiH-Srbija nakon što je u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

XS
SM
MD
LG