Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kocijančič: EK "primila na znanje" odgovor Srbije o Trepči


Važno je ostati angažovan u političkom dijalogu: Maja Kocijančič

Evropska komisija je "primila na znanje" poziciju koju je srpska Vlada zauzela povodom prištinskog zakona o Trepči, izjavila je danas portparol Komisije Maja Kocijančić.

Ona je, povodom današnje odluke Vlade Srbije da poništi sve akte institucija na Kosovu o Trepči ponovila stav iznet u ponedeljak u sedištu Evropske komisije u Briselu.

"Mi smo primili na znanje činjenicu da je Skupština Kosova usvojila zakon o Trepči. Takođe smo primili na znanje i poziciju srpske Vlade kao odgovor na to", navela je Kocijančić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Maja Kocijančić je i ovoga puta naglasila da Evropska unija ohrabruje sve političke predstavnike Kosova, bilo da dolaze iz redova političkih stranaka većine ili manjina, da ostanu angažovani na političkom dijalogu povodom ovako važnog pitanja za Kosovo.

Kocijančić je ranije u izjavi za Tanjug precizirala da je neophodno da i Beograd i Priština pristanu da se pitanje Trepče stavi na dnevni red dijaloga, kako bi o tome moglo da se razgovora za pregovaračkim stolom u Briselu, uz posredovanje EU.

XS
SM
MD
LG