Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Samsung zatražio da korisnici isključe Note 7


Galaxy Note 7

Samsung je danas obustavio prodaju pametnih telefona "Note 7" i pozvao korisnike da isključe ove aparate dok traje istraga povodom izvještaja da se uređaji pregrijavaju i da su izazvali požare.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona zatražio je od telekoma širom svijeta da obustave prodaju ovog modela i da suspenduju akciju zamjene aparata iz prve serije, kod kojih su problemi uočeni ubrzo poslije početka prodaje u avgustu.

"Potrošači sa originalnim 'Galaxy Note 7' ili zamjenskim uređajem treba da ih isključe i prestanu da ih koriste", navodi se u saopštenju južnokorejskog tehnološkog giganta.

Odluka o povlačenju "Note 7" iz prodaje drugi put za manje od dva mjeseca pojačava sumnje u kontrolu kvaliteta u proizvodnom procesu i može da nanese Samsungu veliku finansijsku štetu i naruši mu ugled.

Analitičari procjenjuju da bi prekid prodaje "Note 7" mogao da košta Samsung do 17 milijardi dolara i utiče na pad prodaje ostalih telefona ovog proizvođača.

U današnjoj trgovini na berzi Samsung je izgubio 13,8 milijardi dolara, a vrijednost akcija kompanje oslabila je za 7,3 odsto.

XS
SM
MD
LG