Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crna Gora: Zaplijenjeno petnaest kilograma skanka


Ilustrativna fotografija

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge zaplijenili su u Podgorici 15 kilograma skanka i tako prekinuli još jedan lanac krijumčarenja ove droge, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju, mještani sela kod Podgorice, Donjih Kokota i Šteka, primijetili su radeći na svojim imanjima džak i pozvali policiju.

"U džaku se nalazilo 15 većih pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je skank, mase 15 kilograma.

Uviđaj je izvršen na licu mjesta", saopšteno je iz Uprave policije. O slučaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naredio preduzimanje mjera i radnji zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a skank je poslat u forenzički centar radi vještačenja.

Prema navodima iz saopštenja, službenici crnogorske Uprave policije su od 1. januara do danas zaplijenili 1.526 kilograma droge.

XS
SM
MD
LG