Dostupni linkovi

Vučić: Teška odluka o telekomunikacijama na Kosovu


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će o predlogu sporazuma o telekomunikacijama na Kosovu koji je stigao iz Brisela, odlučiti narednih dana i da će odluka biti teška, jer može da ima teške političke posledice.

"Veoma je teško doneti pozitivnu odluko o tome, ali je veoma teško doneti i negativnu odluku zato što može da bude teških političkih posledica", kazao je Vučić novinarima u Beogradu i dodao da će odluka biti odmerena i svakako najbolja u interesu Srbije.

On je ukazao da Kosovo želi da prisvoji i rudnik Trepču, kao i sve ono što je godinama gradjeno u oblasti telekomunikacija i da Srbija ne može da prihvati različita tumačenja kada je reč o imovini na Kosovu.

Vučić je najavio de će, kada je reč o "papiru" u oblasti telekomunikacija, koji je do njega došao odluka biti doneta narednih dana i da će se razmotriti šta da se predloži Vladi Srbije i pregovaračkom timu Srbije koji u Briselu vodi razgovre sa Prištinom.

Prethdno je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Djurić izjavio je da je pred Srbijupostavljen težak i ozbiljan ultimatum, jer se traži da se odrekne imovine Telekoma Srbijena Kosovu.

XS
SM
MD
LG